Misyonu Vizyonu

01.09.2013 1347

MİSYONUMUZ

Bir okulun neden varız? Sorusunu cevaplandıran ifadedir. Misyon, İlkelerimizi açığa çıkarır. Bizi, öğrencilerimizi, velileri ve okulumuzun içinde bulunduğu toplumu yönlendirir. İşte bütün bu ilkeler; bizim yapacağımız çalışmaları şekillendirir ve alacağımız kararları etkiler. MİSYONUMUZ BİZ BÜTÜN ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMELERİNİ SAĞLAMAK, ONLARIN BİLGİLİ, BECERİLİ VE KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞTİRİLMELERİNE FIRSAT TANIMAK VE ONLARI 21.YÜZYILIN GELİŞEN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREBİLECEK BECERİLER KAZANDIRMAK İÇİN VARIZ. Milli ve manevi kültürümüzü yaşatarak gelişen dünyaya ayak uyduracağımıza, bizi birbirimize kenetleyen ve bağlayan milli ve manevi değerlerimize sarılarak yüceleceğimize inanıyoruz. Biz farklıyız ve farkındayız ki bütün bunları yapmak zorundayız.

VİZYONUMUZ

Türk Milli Eğitim Temel Kanunu hedef ve ilkeleri çerçevesinde, “yaşamlarını kazanmakta mahir, eleştirel düşünen, kendisine, ülkesine ve çağına sorumlu, yaşam boyu öğrenen, dürüst, kararlı, üretken, mutlu, güvenli, kendi kültürünü özümsemiş ve farklı kültürlere anlayışlı” gençler yetiştirmektir.

İlkelerimiz

• Öğrenci merkezli eğitim ve öğretim yapmak.

• Her öğrencinin güçlü yönünü keşfetmek.

• Bilgi okuryazarı yetiştirmek.

• Özgür ve bilimsel bir akademik ortam kurmak.

• Sevgi, saygı, dürüstlük ve sorumluluk kavramlarını örgütün temel değeri bilmek; üretken ve nitelikli insanı evrensel gelişmenin vazgeçilmez gereği saymak.

• Nitelikli bir eğitim-öğretim ve yönetim kadrosuna sahip olmak.

• Okul ile amaç birliği içinde ve işbirliğine açık, katılımcı bir veli grubuna sahip olmak.

• Okulunu seven, öğrenerek gelişmekten zevk alan ve bunu işi bilen öğrenciler yetiştirmek.

• Kaynak, yöntem ve teknolojilere ilişkin yenilikleri sürekli izleyip uygulamak ve sonuçları değerlendirmek.

• Sürekli bir kalite sistemi oluşturarak uygulamalardan bilgi üretmek ve niteliğin artırılmasını tüm çalışanların sorumluluğu yapmak.